Forum Styledes
Strona główna
Forum ogólne Jedzenie i kuchnia Robot kuchenny — który warto kupić w 2026

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Robot kuchenny — który warto kupić w 2026

RE: Robot kuchenny — który warto kupić w 2026

Mam Thermomix 5 od trzech lat, zachwyt minął, używam głównie do zup i ciast. Mąż chce wymienić na coś tańszego ale uniwersalnego. Patrzę na Lidl Monsieur Cuisine i Bosch Cookit. Macie któreś z tych w domu? Co Wam najczęściej psuje radość — głośność, czyszczenie, czy może aplikacja przepisów słaba?
Odpowiedz

u mojej cioci jest ten lidlowy monsieur cuisine, mowia ze za 1500zl jest super alternatywa do thermomixa za 7000. ale appka z przepisami slaba, glownie sciagaja przepisy z youtube i wpisuja recznie
Odpowiedz

Joaska zostawiałabym Thermomixa skoro go masz i działa. Wymiana na Lidla to oszczędność 5 tys ale stracisz support polskiej grupy fb (parę tysięcy aktywnych mam się tam wymienia przepisami codziennie). Na nowym sprzęcie znowu trzeba się uczyć, a Ty ten swój już znasz. Chyba że konkretnie coś nie działa.
Odpowiedz

U mnie jest Bosch Cookit, mam 2 lata. Plus: cichy, łatwe czyszczenie, polska aplikacja działa. Minus: brak społeczności jak przy Thermomixie. Cena była 4500 zł na promocji w Media Markt. Polecam jeśli chcesz cichszy sprzęt do mieszkania w bloku.
Odpowiedz

ja mam zwykly blender ze stojakiem za 600zl i wystarcza1 zupy, smoothie, ciasta na sernik. moze nie tnie miesa ale do tego mam tasak. roboty kuchenne to dla mnie luksus, nie wiem czemu wszyscy je maja
Odpowiedz

ojej madzia pisalas ze masz rocznego1 jak przy malym dziecku znajdujesz czas na codzienne gotowanie/ ja jeszcze nie mam dzieci ale zastanawiam sie czy w ogole bedzie sens kupic robot
Odpowiedz

Dziewczyny po dyskusji zostaje przy Thermomixie, dzięki za perspektywy. KasiuPodróże, Cookit jest szczerze kuszący ale rzeczywiście community Thermomixa to wartość dodana. Polecam też FB grupę 'Przepisy na Thermomix Polska', jest tam codziennie 50+ nowych pomysłów.
Odpowiedz

Jako inżynier nie kupuję sprzętu pod 'community'. Wybieram to co rozwiązuje konkretny problem za rozsądne pieniądze. Dla mojej żony Bosch Cookit ostatnio okazał się idealny, robi 80% tego co Thermomix przy cenie o 30% niższej. Ale to nasz przypadek, każdy ma inne potrzeby.
Odpowiedz

odswieze temat bo wlasnie kupilam bosch z tego watku za 700 i jestem zachwycona. zupy kremy w 20 min, ciasto wyrabia samo. do prostych rzeczy nie potrzeba termomixa za 5 tys. dzieki za rekomendacje sprzed kilku miesiecy, trafiona w punkt
Odpowiedz

monczi super ze sie sprawdza! ja po roku z boschem dodam ze warto dokupic druga mise, ratuje jak robisz obiad i deser naraz. i nie wkladajcie goracych rzeczy bezposrednio bo uszczelka nie lubi. poza tym bezawaryjny sprzet, polecam
Odpowiedz