Forum Styledes
Strona główna
Forum ogólne Uroda i zdrowie Maszynka do golenia jednorazowa elektryczna czy klasyczna co lepsze w 2026

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Maszynka do golenia jednorazowa elektryczna czy klasyczna co lepsze w 2026

RE: Maszynka do golenia jednorazowa elektryczna czy klasyczna co lepsze w 2026

Maszynka do golenia to drobny wybór, który ma realne znaczenie dla codziennego komfortu mężczyzn, szczególnie tych golących się codziennie przed pracą. Maszynki elektryczne oferują wygodę i szybkość, ale tradycyjne brzytwy lub maszynki wielokrotne dają bliższe golenie i mniej podrażnień u osób z wrażliwą skórą. Foliowe vs rotacyjne to drugi podział: foliowe dla skóry wrażliwej i krótkiego zarostu, rotacyjne dla osób z dłuższym dwudniowym zarostem. Wybór często zależy od typu zarostu i tempa porannej rutyny, gdzie 3-5 minut robi różnicę.
Odpowiedz

u mnie maszynka elektryczna od 8 lat, model rotacyjny średniej półki. przeszłem na nią z klasycznych jednorazówek bo codzienne podrażnienia mnie wykończyły. inwestycja jednorazowa 400-600 zł plus folie/ostrza co 2 lata, w sumie wyszło taniej niż ciągłe kupowanie wkładów. dla osób z silnym zarostem polecam.
Odpowiedz

ja jeszcze klasyczne jednorazówki bo zacząłem się golić 4 lata temu i nie potrzebuje codziennie. dla młodych z słabym zarostem inwestycja w drogi sprzęt elektryczny jest przesadą. starczy maszynka 5-ostrzowa co 2 tygodnie wymieniana, ekonomicznie ok. ale jak ktoś goli się codziennie to faktycznie taniej elektryczna w długim okresie.
Odpowiedz