Maszynka do golenia to drobny wybór, który ma realne znaczenie dla codziennego komfortu mężczyzn, szczególnie tych golących się codziennie przed pracą. Maszynki elektryczne oferują wygodę i szybkość, ale tradycyjne brzytwy lub maszynki wielokrotne dają bliższe golenie i mniej podrażnień u osób z wrażliwą skórą. Foliowe vs rotacyjne to drugi podział: foliowe dla skóry wrażliwej i krótkiego zarostu, rotacyjne dla osób z dłuższym dwudniowym zarostem. Wybór często zależy od typu zarostu i tempa porannej rutyny, gdzie 3-5 minut robi różnicę.
Maszynka do golenia jednorazowa elektryczna czy klasyczna co lepsze w 2026 |
|
u mnie maszynka elektryczna od 8 lat, model rotacyjny średniej półki. przeszłem na nią z klasycznych jednorazówek bo codzienne podrażnienia mnie wykończyły. inwestycja jednorazowa 400-600 zł plus folie/ostrza co 2 lata, w sumie wyszło taniej niż ciągłe kupowanie wkładów. dla osób z silnym zarostem polecam.
ja jeszcze klasyczne jednorazówki bo zacząłem się golić 4 lata temu i nie potrzebuje codziennie. dla młodych z słabym zarostem inwestycja w drogi sprzęt elektryczny jest przesadą. starczy maszynka 5-ostrzowa co 2 tygodnie wymieniana, ekonomicznie ok. ale jak ktoś goli się codziennie to faktycznie taniej elektryczna w długim okresie.
klasyczna czy elektryczna, to kwestia preferencji, kazdy ma swoje zdanie. ja uzywam klasyczna, bo bardziej ja kontroluje przy goleniu. elektryczna szybsza ale czasem podraznia skore. wiec to raczej zalezy od cery.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|